Blog

dooradmin

Matras reinigen

Matras reinigen

Huisstofmijt is een minuscuul beestje dat zich ongemerkt nestelt in alles van stof. Elk huishouden heeft te maken met huisstofmijt, hoe vaak u uw huis ook stofzuigt. Kussens, bankstellen en matrassen zijn de meest voorkomende plekken waar huisstofmijt in grote getalen voorkomt. Huisstofmijt kan op zich niet heel veel kwaad, behalve als u een allergie heeft. Een huisstofmijtallergie uit zich in geïrriteerde slijmvliezen, jeuk en eczeemklachten. Langdurige blootstelling aan teveel mijt kan u extra gevoelig maken. Daarom is het slim om op tijd te beginnen met het matrassen schoonmaken.

Matras schoonmaken: de aanpak

Het eenvoudigste om te doen is uw matrassen reinigen met een krachtige stofzuiger. Doe dit het liefst wekelijks, maar minimaal 1 keer per maand. Met de stofzuiger zuigt u stof, levende mijt en eitjes op, waardoor het groeien van de populatie stagneert. Oppervlakkig vuil verwijdert u eenvoudig met water en wasmiddel. De binnenzijde van matrassen reinigen doet u met een stoomreiniger. Matrassen schoonmaken met een stoomreiniger is fysiek zwaar werk, dus zorg dat u goed voorbereid bent op deze klus. Door de hitte van de stoom worden zoveel mogelijk mijten en eitjes gedood. U moet de reiniger tijdig verplaatsen, zodat de hitte uw matras niet beschadigt. Zorg dat u na het matras schoonmaken alles lang genoeg laat drogen, zodat schimmel geen kans krijgt om toe te slaan.

Specialist in matrassen reinigen

Is uw matras nog goed, maar wilt u het eens grondig laten reinigen? Dan zijn er specialisten in reiniging te vinden, die uw matras schoonmaken door middel van een grondige stoombehandeling of een ionenbehandeling. Daarna is uw matras zo goed als nieuw en kunt u het matras reinigen weer wekelijks zelf bijhouden. Matrassen schoonmaken is geen leuk werk, maar wel erg belangrijk voor een gezonde levensomgeving in uw huis. U ligt namelijk gemiddeld 8 uur per nacht op uw matras. Investeer daarom geregeld in het matras reinigen, dit om chronische gezondheidsklachten te voorkomen.