Huisstofmijt bestrijden

Huisstofmijt bestrijden is zeker aan te raden voor de mensen met een huisstofmijtallergie. Het bestrijden van huisstofmijt kan op verschillende manieren. Het varieert van eenvoudig te veranderen zaken tot lastige en kostbare aanpassingen. Wanneer u huisstofmijt wilt bestrijden is het sowieso aan te raden om te beginnen op de plaatsen waar veel huisstofmijten leven.

Huisstofmijt bestrijden door materialen te vervangen

In sommige materialen zitten zoveel huisstofmijten dat het vrijwel onmogelijk is om ze te bestrijden. Zodoende is het in bepaalde gevallen nodig om zaken zoals gordijnen of matrassen te vervangen. Wanneer u dergelijke dingen gaat vervangen, dient u wel een aantal punten in gedachten te houden.

Zo is het verstandig om voor gladde materialen te kiezen. Een gladde vloer houdt immers minder stof vast en is tevens eenvoudiger schoon te houden.

Voor kussens, dekbedden etc. is het verstandig om erop te letten dat ze op 60 graden kunnen worden gewassen. Een huisstofmijt is namelijk niet in staat om te overleven bij deze temperatuur.

Ten slotte zijn er speciale dekbedden, matrashoezen en kussenslopen tegen huisstofmijtallergie te verkrijgen. In de meeste gevallen is het echter niet nodig om dergelijke zaken aan te schaffen. Pas wanneer andere maatregelen niet helpen, kunt u op deze manier huisstofmijt bestrijden.

Vocht bestrijden!

Naast de bovengenoemde maatregelen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de lucht in uw huis constant ververst wordt. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig uw huis (voornamelijk de slaapkamers, keuken en badkamer) te luchten. Tevens moet u proberen de deuren tussen de badkamer en keuken en de rest van uw huis zoveel mogelijk gesloten te houden.

Wanneer u gebruik maakt van een droger om uw was te drogen, zorg er dan voor dat de afvoer naar buiten leidt. Een goed alternatief is om uw was buiten te laten drogen.

Indien u merkt dat het koud en vochtig is in uw huis, kunt u het beste uw woonkamer en slaapkamers ook overdag verwarmen. Vocht wordt namelijk door warme lucht geabsorbeerd en als u uw huis goed lucht, wordt deze lucht ook meteen weer afgevoerd.

Stoffen en wassen

Het is belangrijk om gladde vloeren met een vochtige doek of dweil af te nemen. Bij vloerbedekking van textiel kunt u het beste enkele keren per week stofzuigen. Wanneer u last heeft van huisstofmijtallergie kunt u beter iemand anders laten stofzuigen. Voor meubels van deze materialen geldt hetzelfde: neem gladde meubels met een vochtige doek af en stofzuig textiele meubels.

Planten zorgen voor extra stof, waardoor het verstandig is om in ieder geval in uw slaapkamer geen planten neer te zetten.

Wat betreft wassen, is het goed om uw beddengoed op 60 graden te wassen. Daarnaast is het belangrijk om ook uw gordijnen te wassen.