Huisstofmijtallergie

Veel mensen hebben last van huisstofmijtallergie. Voor velen van hen betekent deze allergie dat ze meer last krijgen van aandoeningen zoals longemfyseem en astma. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat de uitwerpselen van een huisstofmijt na een tijdje opdrogen om vervolgens uit elkaar te vallen. Op deze manier worden de uitwerpselen zo klein dat ze in uw longblaasjes kunnen doordringen. Ook wanneer je geen van de bovengenoemde aandoeningen hebt, kun je toch last krijgen van huisstofmijtallergie.

Huisstofmijtallergie herkennen

Er zijn veel verschillende zaken waaraan u een huisstofmijtallergie kunt herkennen. Zo kunt u last krijgen van benauwdheid, een verstopte neus, astma of een piepende ademhaling. Huisstofmijtallergie kan zich echter ook uiten in de vorm van uitslag, tranende ogen of jeuk. Ook hoesten en niesbuien kunnen duiden op een huisstofmijtallergie.

Wilt u een allergie test doen? Schaf dan de huisstofmijt allergie check aan! Met dit product kunt u met 98% zekerheid vaststellen of u last heeft van huisstofmijtallergie of niet.

Wat te doen tegen huisstofmijtallergie?

Om ervoor te zorgen dat u minder last krijgt van huisstofmijtallergie, is het verstandig om de aanwezigheid van huisstofmijten te beperken. Zo kunt u het beste extra aandacht besteden aan het stofvrij houden van uw huis. Hierbij zou u zelfs een stofzuiger kunnen gebruiken met een speciaal filter. Verder is het belangrijk om uw huis goed te ventileren en gebruik te maken van gordijnen die speciaal ontwikkeld zijn voor bijvoorbeeld astmapatiënten. Ook hele simpele dingen zoals het wekelijks op 60 graden wassen van beddengoed, omkleden in de badkamer en niet in uw slaapkamer en slapen met uw hoofd richting de muur in plaats van een raamkozijn kunnen helpen tegen huisstofmijtallergie. Tevens kunt u besluiten om speciale dekbedden en matrassen aan te schaffen en vloerbedekking te vervangen door bijvoorbeeld laminaat. De laatste tip die we u kunnen geven is dat u het beste geen huisdier kunt nemen.