Huisstofmijt hoezen

Er zijn veel verschillende maatregelen te nemen tegen huisstofmijtallergie. Zo kunt u ervoor kiezen om huisstofmijt hoezen aan te schaffen. Huisstofmijt hoezen zijn in principe allergeendichte hoezen. Deze hoezen beschermen uw bed niet alleen tegen huisstofmijt, maar bijvoorbeeld ook tegen pollen en schimmelsporen. Aangezien een bed vaak de ideale leefomgeving van een huisstofmijt vertegenwoordigt, is het heel verstandig om huisstofmijt hoezen aan te schaffen indien u last heeft van huisstofmijtallergie.

Allergeendichte hoezen

Allergeendichte hoezen zijn eenvoudig aan te brengen rond een matras. Deze hoezen zorgen ervoor dat er geen huisstofmijten in uw matras kunnen kruipen. Voordat u een allergeendichte hoes aanbrengt, is het verstandig om eerst uw matras te (laten) reinigen. Natuurlijk is een nieuw matras ook prima.

Niet alleen voor matrassen, maar ook voor dekbedden en kussens zijn huisstofmijt hoezen beschikbaar. Huisstofmijten en hun uitwerpselen worden niet doorgelaten, maar uw zweet gelukkig wel, zodat u niet in uw eigen zweet hoeft te baden.

Indien u een verklaring van een specialist heeft, is het mogelijk dat u de allergeendichte hoezen gedeeltelijk of zelfs helemaal vergoed krijgt via uw zorgverzekering.