Huisstofmijtallergie symptomen

Huisstofmijt en huismijt allergie symptomen komen in alle huishoudens voor. Huisstof nestelt zich in kussens en alles wat van stof gemaakt is. Op deze stoffige plaatsen gaat mijt nestelen, daar is niet aan te ontkomen. Mijt plant zich razendsnel voort in de warme vochtige omgeving van matrassen, bankstellen en kussens. U kunt daar hinderlijk last van hebben. Flink wat mensen krijgen gedurende hun leven last van meerdere huisstofmijtallergie symptomen en moeten flink hun best doen om de symptomen en de mijt te bestrijden.

Klachten

De huisstofmijtallergie symptomen kunnen bestaan uit een verstopte neus, of juist een lopende neus, jeuk aan de neus en de ogen, huiduitslag en ademhalingsproblemen. De meeste mensen ervaren de huismijt allergie symptomen het hevigst als ze in bed liggen, of tijdens het stofzuigen. Dat komt omdat de mijt dan door de luchtcirculatie van de stofzuiger door het huis gaat zwerven. Het kan zijn dat u alle huisstofmijt symptomen vertoont, maar u kunt ook slechts last hebben van één van de huisstofmijt symptomen, bijvoorbeeld jeuk. Zelfs huisdieren kunnen last hebben van huismijt allergie symptomen, wat zich vooral uit in hevige jeuk en rode slijmvliezen van neus en ogen.

Bestrijding

Een huis voor lange tijd volledig mijt-vrij krijgen lukt niemand. Er zijn echter wel een aantal dingen die u kunt doen om uw bewoners zo min mogelijk last te geven van de huisstofmijt symptomen. Dat doet u door dagelijks te stofzuigen met een krachtige zuiger met een Hepa filter. Hepa filters houden de kleinste stofdeeltjes en allergenen tegen. Verder bestaan er speciale kussen- en matrashoezen die huisstofmijt tegen houden, namelijk de zogenaamde allergeendichte hoezen. Laat de luchtvochtigheid in uw huis dalen, want in droge lucht gaan mijten dood. Vervang tevens de stoffen bank voor een leren bank, gordijnen voor lamellen of rolluiken en was al uw beddengoed en kussens op minimaal 60 graden. Planten maken een huis stoffiger en vochtiger, dus houdt deze vooral buiten. Helemaal uitbannen kunt u huismijt allergie symptomen nooit, maar u kunt de klachten met deze maatregelen wel verminderen.